Barna: Mă bucur să văd un președinte optimist, dar Guvernul are un picior rupt și o gleznă scrântită

0
11
Dan Barna

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a apreciat joi că, în ciuda afirmaţiilor preşedintelui Klaus Iohannis, conform căruia “chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare”, Guvernul are “un picior rupt şi o gleznă scrântită”.

“Mă bucur să văd un preşedinte optimist. Ce pot să spun? Nu are legătură cu realitatea. Este un guvern care are un picior rupt şi o gleznă scrântită, dar dacă nu e îngrijorătoare situaţia, suntem bine”, a spus Barna.

În ce priveşte discuţiile pe care le-a purtat cu Iohannis în această săptămână la Palatul Cotroceni, Barna a declarat că preşedintele i-a dat de înţeles că nu ia în calcul varianta schimbării premierului.

“Eu am pus problema respectivă (a plecării lui Florin Cîţu, n.r.) şi preşedintele a zis că deocamdată nu discutăm despre asta. Sau, mă rog, a zis că nu discută despre asta. (…) Toată discuţia este despre congresul PNL. După congresul PNL sunt convins că multe discuţii şi multe staturi de vorbă, brusc, se vor activa şi vor fi posibile. Până atunci vedem un PNL strâns glugă de coceni în spatele premierului Cîţu“, a afirmat liderul USR PLUS.

Barna a mai spus că partidul va susţine supunerea la vot a moţiunii săptămâna viitoare, dar că estimează că dezbaterea va fi blocată de către PSD şi PNL. Dan Barna a apreciat că joi, în timpul şedinţei de plen reunit, Florin Roman a avut o “încercare ridicolă de a implementa un nou stil de parlamentarism” în care conducerea şedinţei se preia “cu japca, aşa, ca la Gara de Nord, când te bagi în faţă la bilete”.

“Dacă nu e un pic atent preşedintele de şedinţă, repede luăm microfonul şi începem să conducem şedinţa, firesc, aşa. A fost un lucru evident abuziv, care a creat revoltă şi nemulţumire”, a spus el. Liderul USR PLUS a subliniat că dezaprobă orice formă de agresiune verbală sau fizică şi a adăugat că este importantă respectarea regulilor şi a Constituţiei. 

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.