Cetățean iranian ascuns într-un camion cu marfă, descoperit de polițiștii de frontieră la PTF Ostrov

0
320
Cetățean iranian ascuns într-un camion cu marfă, descoperit de polițiștii de de frontieră - Sursa Foto - Poliția de Frontieră

Un cetăţean iranian, care intenţiona să intre ilegal în România, a fost descoperit, ascuns într-un camion condus de un cetăţean turc, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov.

În Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov s-a prezentat, joi, 13 august, în jurul orei 20:15, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră de intrare în țară, un cetăţean turc în vârstă de 31 de ani, la volanul unui camion cu semiremorcă, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale textile.

În urma controlului efectuat în comun de poliţiştii de frontieră români şi bulgari a fost descoperită ascuns în semiremorcă, peste paleții cu materiale textile, un bărbat care s-a dovedit a fi, în urma cercetărilor, cetăţean iranian, în vârstă de 33 de ani. Acesta a recurs la această metodă de a încerca să intre ilegal în ţară deoarece intenționa să ajungă în Germania. Totodată, şoferul turc a declarat faptul că nu avea cunoştinţă despre prezenţa bărbatului în mijlocul de transport.

Cetăţeanul descoperit ascuns, şoferul camionului şi mijlocul de transport au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, cu privire la şoferul turc s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, conform prevederilor O.U.G. 194 / 2002 privind regimul străinilor în România.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.