Peste 500 de animale fără stăpân din Valu au fost microcipate printr-un proiect unic în țară

0
332
Idexarea câinilor din Valu lui Traian - Foto: Primăria Valu lui Traian

Indexul animalelor este un proiect unicat desfășurat de Primăria Valu lui Traian împreună cu ASPA IVETS. Acesta prevede inventarierea și microciparea animalelor fără stăpân. Săptămâna aceasta a fost finalizată zona de nord a localității.

Autoritățile locale din Valu au decis că este timpul să facă ceva pentru a stopa înmulțirea câinilor fără stăpân și a decis să implementeze un proiect unic în țară. Până acum au fost sterilizați aproximativ 200 de animale ale străzii.

Partea de nord a localității este finalizată, animalele inventariate și microcipate conform prevederilor legale. Mulțumim tuturor celor implicați în acțiune și cetățenilor care au înțeles că un animal vine la pachet cu o responsabilitate. Și sterilizările continuă, în fiecare ultime vineri și sâmbete din lună. Până acum ne mândrim cu peste 200 de sterilizari, mai mult de 50 de adopții concretizate și peste 500 de microcipuri. Totul gratuit, într-o acțiune unică în țară, un pas spre civilizația mult dorită”, au precizat reprezentanții primăriei.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.