Cetățenii nemulțumiți de valoarea facturilor la energie electrică sau gaze pot sesiza ANRE și ANPC

0
906

Guvernul României transmite cetățenilor nemulțumiți de valoarea facturilor la energie electrică sau gaze să încerce întâi să discute cu furnizorii pentru clarificări. Iar dacă sunt nemulțumiți de explicații, să sesizeze ANRE și ANPC.

Cetățenii care au neclarități cu privire la valoarea facturilor la energie electrică și/sau gaze naturale, se pot adresa furnizorului pentru discuții de clarificare. În cazul în care furnizorul nu oferă o explicație clară și ușor de înțeles a modului în care s-a calculat factura (mai ales dacă nu e bazată pe consumul real), consumatorul se poate adresa:

1. Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) – 021/9782 – Call-center ANRE (sau 0374554265) sau să depună o petiție la adresa https://spv.anre.ro/depune-petitie/

2. Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – 021/9551 – Call-center ANPC

Dacă în urma regularizării, consumatorul are de recuperat o sumă mai mare de 100 de lei, furnizorul este obligat să îi restituie suma în termen de 5 zile de la data emiterii facturii de regularizare. În cazul sumelor mai mici de 100 de lei, acestea se scad din următoarea factură.

ANRE și ANPC continuă, în această perioadă, controalele la furnizorii de energie electrică și gaze naturale, pentru a asigura consumatorilor emiterea de facturi corecte, transparente, clare și complete.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.