Chan Chan nu a fost expusă la COVID-19, arată analizele efectuate în Germania

0
131
Chan Chan. FOTO Cătălin SCHIPOR

Analizele prelevate pe cale endoscopică de la delfinul Chan Chan au fost trimise la un laborator specializat pe mamifere marine din Germania. Astfel, conducerea CMSN a putut avea siguranța că rezultatul este unul corect.

Vești bune de la Delfinariul Constanța. Chan Chan nu are COVID-19 așa cum a fost luat în calcul inițial atunci când au fost prelevate probe pentru laborator.

În urma examinării recoltate cu ocazia endoscopiei de pe 19 septembrie la delfinul Chan Chan, s-a luat în calcul orice variantă, inclusiv prezența virusului Sars COV-2 și în consecință s-a examinat atât antigenic cât și la nivel de anticorpi, adică o expunere prealabilă la acest virus și s-a obținut din Germania rezultat negativ din această perspectivă. Nu există și nu a existat o contaminare cu virusul Sars COV-2. S-au găsit alți contaminanți – cei banali, obișnuiți ai tubului digestiv – candida, s-au găsit niște bacterii care trebuie să fie progresiv eliminate cu terapie specifică“ a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Chiar dacă nu mănâncă așa cum făcea de obicei, starea lui Chan Chan este ameliorată.

Apetitul este în continuare capricios, dar și el ameliorat. Lucrăm în continuare, bunăstarea animalului este ameliorată și urmărim starea acestui animal, inclusiv cu niște examinări viitoare și trimitere de probe în laboratoarele din occident, acolo unde există mai multă experiență în ceea ce privește identificarea unor parametrii specifici mamiferelor marine“ a mai precizat dr. Bîlbă.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.