Chelaru, despre situaţia plajelor: “Statul român s-a pus ca o cloşcă pe un teren al oraşului Năvodari şi a zis aşa: eu voi lua toţi banii, în baza chiriilor. Foarte bine!, zic eu, dar dacă tot iei banii, ia şi problemele”

0
1372

„Orice primar îşi doreşte să preia plaja de la ABADL (Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral –n.r.), pentru că este o ineficienţă. Statul român administrează plajele prin ABADL, dar eu spun că primăriile ar administra mai bine” – a declarat primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, în cadrul unui interviu acordat Focus Press. Afirmaţia edilului este împărtăşită de toţi primarii localităţilor care au plajă, dar deocamdată niciun proiect în acest sens nu a făcut paşii necesari la nivel de Guvern sau Parlament, pentru a fi adoptat.

„Atâta timp cât legea le permite doar să ceară (celor de la ABADL –n.r.) – că e vorba de utilităţi sau orice alt tip de serviciu – pe o plajă pe care ei doar iau banii… Ştiţi cum e legea? (…) Statul român s-a pus ca o cloşcă pe un teren care este într-o zonă a oraşului Năvodari şi a tuturor localităţilor de la Marea Neagră şi a zis aşa: eu voi lua toţi banii, în baza chiriilor. Foarte bine!, zic eu, dar dacă tot iei toţi banii, ia şi problemele. Dar nu, nu, problemele vin la UAT-uri (…)”, a mai declarat Florin Chelaru, referitor la plaje. Vorbind tot despre relaţia cu statul român, edilul oraşului Năvodari a menţionat şi procesele pentru stabilirea proprietarilor pe anumite terenuri: „Statul român a venit peste oraşul Năvodari şi în privinţa unor terenuri pe care vechii primari le-au retrocedat pe Legea 10. Şi vine statul român, prin intermediul Administraţiei Canalelor Navigabile şi revendică o suprafaţă mare de teren, de-a latul canalului – nu e vorba de 10 metri de siguranţă, nu, au venit 200 de metri peste terenul oraşului Năvodari şi am intrat în litigii aiurea. Cine a făcut asta? Statul român. Vom discuta să mergem în instanţă, pentru că şi statul român am înţeles că a dat în judecată oraşul Năvodari pentru o falie de plajă care era a noastră, plus alţi proprietari pentru terenurile din zona Mamaia Nord”.  

Interviu complet:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.