Fost consilier de la Corbu, la judecată cu PNL Constanța și Prefectura, după ce a fost exclus din partid

0
480

Un fost consilier local se judecă cu Partidul Național Județean – Filiala Constanța, după ce partidul din care făcea parte i-a retras sprijinul politic, fapt care a atras, mai departe, revocarea mandatului.

Este vorba despre Nicușor Nistorache, ales în toamna anului trecut pe postul de consilier local din partea PNL, în cadrul Consiliului Local Corbu,  dar căruia, ulterior, PNL Constanța i-a retras sprijinul politic în urma unor situații din consiliu. Mai exact, s-a întâmplat în momentul alegerii viceprimarului. Deși PNL avea candidat pentru această funcție, doi consilieri liberali, printre care și Nistorache, au votat viceprimarul propus de PSD.

Din această cauză, la începutul acestui an, mai exact pe data de 14 ianuarie, Partidului Național Liberal – Filiala Constanța a emis două decizii de retragere a sprijinului politic, pentru Nicușor Nistorache și pentru celălalt coleg de partid, Jean Criveanu, motiv pentru care aceștia s-au adresat instanței pentru anularea acestor decizii. Asta pentru că, așa cum prevede Codul Administrativ, retragerea sprijinului politic atrage după sine revocarea mandatului de consilier prin ordin de prefect, ceea ce s-a și întâmplat. 

Și cu privire la acest act administrativ –  ordinul de prefect privind constatarea încetării mandatului de consilier –  Nistorache a cerut anularea acestuia, acțiune respinsă de judecători în luna mai a.c.

În luna iunie, instanța i-a respins și prima acțiune, cea îndreptată împotriva filialei județene a PNL, însă sentința civilă a fost atacată cu apel, la Curtea de Apel Constanța, unde încă nu a fost fixat niciun termen.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.