Chițac reacționează după atacurile lui Făgădău: „Mazăre intră în joc, a transmis camarilei să mă blocheze”

0
749

Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la Primăria Constanța, Vergil Chițac  a reacționat la declarațiile edilului Decebal Făgădău, în care a făcut referire la omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Astfel, senatorul Vergil Chițac a postat în mediul online următorul mesaj:

Mazăre intră în joc. Din surse foarte serioase, acest personaj sinistru a transmis un mesaj camarilei sale: ”Blocați-l pe Chițac!” Se pare că există și probe în această privință. Astfel că începe să aibă sens toată această campanie negativă care este îndreptată doar împotriva mea. Dreapta, stânga, jos Chițac!

-Chițac e bătrân, are 57 ani! Viitorul conducător al SUA și al lumii, oricare ar fi el dintre Trump și Biden, are peste 70 ani.
Chițac are pensie specială! Câtă mizerie produsă în laboratoarele pesediste și propagată de unii candidați de dreapta… Eu am pensie de serviciu, nu specială. Pensie de Amiral al Armatei Române.
-Chițac este omul nu știu cui! Poezia asta o aud de 5 ani. Sunt omul familiei mele și al constănțenilor, ca să fie clar. Pe mine nu m-a cumpărat nimeni niciodată și nici nu o va face. Mărturie stă toată activitatea mea de zeci de ani. E publică, transparentă și la dispoziția tuturor.
-Chițac va da afară oamenii care lucrează în domeniul public! Absolut fals și stânjenitor să veniți cu o asemenea enormitate.
-Chițac e inflexibil și intransigent cu oamenii de afaceri! Cu hoții, nu cu oamenii de afaceri. Nu e vina mea că cei care lansează aceste tâmpenii nu fac diferența dintre cele două activități.

Dragii mei, adevărul este că lupta asta electorală se dă între mine și clanul Mazăre care a furat Constanța timp de 20 de ani și care acum a luat mai multe forme și mai multe culori. Este momentul să salvăm Constanța și nu-l vom rata. Strângem rândurile și reușim. Aveți încredere!”

Reamintim că Decebal Făgădău a susținut joi, 20 august a.c., o conferință de presă în care a vorbit despre Vergil Chițac și legăturile cu Gabriel Comănescu, pe care îl sfătuiește de altfel să restaureze ”Casa cu lei”, imobil monument istoric al orașului, ori să își plătească angajații, în loc să finanțeze candidatura lui Chițac la Primăria Constanța.

”Constat cu regret că nici de data aceasta Partidul Național Liberal nu are candidat la Constanța. Constat că președintele organizației județene a PNL nu și-a asumat o candidatură nici la președinte de Consiliu Județean, nici la primar de municipiu, mai mult, nu știm cine este președinte la organizația lor municipală, dar în schimb știm, că din nou candidatul așa zisei drepte este de fapt candidatul lui Gabriel Comănescu. Îmi pare rău, pentru că eu îmi doresc ca liberalii, sau dreapta să existe la Constanța și sper ca în această campanie, în care mă aștept la aceleași mizerii ca anul patru ani din partea adevăratului candidat Comănescu, să nu fiu singur. De fapt am văzut că nu sunt singur, că l-au luat deja cei din echipa lui Comănescu pe Stelian Ion acuzându-l de cine știe ce înțelegeri cu mine sau cu PSD. Nu îmi este frică de Comănescu, sau de mijloacele lui, am mai văzut filmul ăsta. Îl întreb doar atât: De ce, în loc să arunce milioane de euro într-o campanie pentru a susține un… un învins, nu mai bine își face Casa cu lei, sau nu mai bine dă bani spitalului, că tot spune că vrea sănătate de nota 10. Spitalul acesta, până una alta i-a salvat candidatul. Nu pot să înțeleg de ce nu își plătește angajații, adică salarii, nu își plătește furnizorii și dă în continuare bani unei mass-media pe care dorește să și-o aservească. Vă doresc dragi reprezentanți ai mass-media să rămâneți independenți. Luați-i banii, dar judecați. Este inadmisibil că un om care are atâția angajați neplătiți să găsească resurse să plătească campanii politice doar de dragul unor favoruri. Faptul că nu îți plătești angajații arată că nu ai respect față de muncă. Eu sunt un tip care muncește și nu mă aștept și nu îmi doresc să mă respecte Gabriel Comănescu (…) Să spunem drept, a adus pe cineva din Eforie care și-a mai luat-o de câteva ori. Până una alta l-am văzut pe candidatul de complezență a lui Gabriel Comănescu că spune că va intra într-o dezbatere, sau va intra, eu spun așa, nu mă interesează ce își dorește el. Dacă vrea dezbatere adevăratul candidat al PNL, Comănescu o fac cu dânsul. Nu mă interesează cum se numesc marionetele lui. Aduceți-vă aminte în 2012, în 2016 că a susținut în permanență candidași distrugând dreapta la Constanța. În acest mandat am luat mai multe măsuri de dreapta decât a luat chiar guvernul de dreapta”, a spus Decebal Făgădău.

Totodată, Decebal Făgădău susține că Vergil Chițac în această luptă politică pentru scaunul de primar al Constanței nu are nimic de spus de bine de acesta, ci doar va vorbi despre dezvoltarea altor orașe cum ar fi Cluj, Sibiu sau Oradea.

”Aceștia nu au nimic bun de spus despre dânșii, domnul Comănescu și candidatul dânsului și vor vorbi despre Cluj, despre Oradea, despre Sibiu, pot vorbi și eu despre aceste orașe pentru că îi cunosc și îi respect pe primarii de acolo care sunt la al doilea, al treilea sau al patrulea mandat dar niciodată nu voi îndrăzni să vorbesc de rău constănțenii sau orașul meu. Faptul că este disperat, candidatul lui stă atât de prost că are nevoie de testimoniali, tocmai de aceea îi va vârî într-o luptă electorală la Constanța pe Emil Boc, Bolojan etc., că despre el și candidatul lui nu are nimic de zis de bine. Până una alta îl rog să își plătească angajații, furnizorii, să restaureze Casa cu lei, Casa Manicatide, să nu ne mai insulte atât de mult. Nu îmi este frică de tine domnule Comănescu și nici de cei care sunt în spatele tău. Nu am nimic de ascuns. Pentru faptul că mi-ați terfelit familia în tot felul de mizerii politice, stați liniștiți, după campanie le rezolvăm cum e normal într-un stat de drept, pe calea instanței”, a mai completat Făgădău.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.