Se caută surse de finanțare pentru problemele legate de plata sporurilor și a stimulentului personalului medical

0
230
Echipaj medical SAJ echipat COVID-19. FOTO Cătălin SCHIPOR

În cursul zilei de 20 august, a avut loc, on-line, ședința Comisiei de dialog social de la nivelul Ministerului Sănătății, la care au participat și reprezentanții Federației SANITAS.


Principalele solicitări ale SANITAS, repuse pe tapet cu această ocazie, au avut legătură cu drepturile salariale ale membrilor în contextul pandemic actual, nesoluționate încă.

  • Identificarea și punerea la dispoziția unităților sanitare a sursei de finanțare pentru plata sporului de până la 30% personalului medical și auxiliar, prevăzut de Legea 56/2020 și reglementat prin Ordinul MS 1070/2020, astfel încât toți salariații care se încadrează în prevederile legale să poată beneficia de acest drept.
  • Finalizarea tuturor demersurilor necesare aplicării Legii 82/2020, astfel încât toți salariații aflați în prima linie a luptei pandemice, prevăzuți în documentul legislativ, să poată beneficia de stimulentul de 2500 de lei reglementat de lege atât în cazul pacienților COVID-19 confirmați pozitiv cât și suspecți.
  • Emiterea de către Ministerul Sănătății a unui document intern (circulară) pentru reglementarea suplimentară a condițiilor de detașare a personalului medical și auxiliar, în perioada pandemiei, astfel încât să se evite orice fel de nereguli și neclarități!

Reprezentantul CNAS prezent la discuție a precizat că se caută surse alternative de finanțare, inclusiv accesarea unui nou Proiect cu finanțare europeană.

Ministerul Sănătății prin reprezentanții săi au declarat că s-au discutat toate aspectele într-o ședință on-line cu conducerile unităților sanitare, iar situațiile punctuale se vor soluționa individual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.