Chițac, undă verde pentru procesiunea religioasă de Sfântul Haralambie. Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește primarului în mod public

0
104

Doi ierarhi vor sluji miercuri, 10 februarie a.c., la Constanța. Astfel, miercuri, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. Cu acest prilej, de la ora 8.00, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța vor întâmpina doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, Prea Sfințitul Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Potrivit documentului eliberat de Primăria Constanța și semnat de Primarul Vergil Chițac, adunarea publică pentru data de 10 februarie a primit aviz favorabil.  “Pentru că au apărut prin presă “voci” care acuză presupuse ilegalități în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoștință avizul FAVORABIL al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public“, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

De asemenea, joi, 11 februarie, de la ora 22.00, Ierarhul Tomisului va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

De precizat faptul că Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211) și a propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.