Nicușor Constantinescu a contestat o decizie a Comisiei de Disciplină a Penitenciarului Poarta Albă

0
175

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, a fost luat în colimator și de către membrii Comisiei de Disciplină a Penitenciarului Poarta Albă, unde este încarcerat.

Pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost înregistrat, pe 22 decembrie 2020, dosarul 8910/256/2020, având ca obiect: contestație – ”plângere conform art. 104 din Legea 254/2013 Înch.834/10.12.2020”, articol care se referă la abateri și sancțiuni disciplinare privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal”.

Pe data de 12 ianuarie a.c., judecătorii au dispus amânarea cauzei, pentru a-i da posibilitatea contestatorului de a-și angaja avocat. Termenul a fost fixat pentru marți, 9 februarie.

La ora redactării acestei știri, instanța încă nu se pronunțase asupra contestației.

De precizat că, tot marți, 9 februarie, un alt dosar deschis pe numele lui Nicușor Constantinescu s-a aflat pe masa judecătorilor Tribunalului Constanța de data aceasta, în care fostul președinte al CJC este acuzat de încheierea ilegală a mai multor contracte de publicitate cu o societate, cu bani de la bugetul județului.

La acest ultim termen, de pe 9 ferbuarie, ca și la penultimul, din ianuarie, Constantinescu a formulat o nouă cerere de recuzare a unui judecător, cerere care a fost respinsă de instanță, ca toate celelalte formulate până acum. Totodată, instanța a dispus un nou termen de judecată, pentru 9 martie, pentru a putea studia dosarul, el sau avocatul său.

Despre faptele încriminate în acest dosar putem spune că Nicușor Constantinescu este acuzat pentru nereguli comise în domeniul achizițiilor. Mai exact, în perioada decembrie 2009 – noiembrie 2010, fostul șef al CJC a achiziționat și plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei, bani cheltuiți din bugetul județului Constanța, pentru care au fost emise 12 facturi. În urma controlului Curții de Conturi, s-a dispus recuperarea banilor de la Nicușor Constantinescu, pentru a-i vira în bugetul Consiliului Județean.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.