Ciclism / Alegeri la FRC. Un constănțean candidează pentru un loc în Consiliul de Administraţie

0
262

Numirea lui Eduard Novak în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lăsat vacant postul de președinte al Federației Române de Ciclism.

Patru persoane vânează acum postul: Alexandru Ciocan, Traian Vasile Goga, Mariana Macovei şi Szabolcs Sebestyen.

Alexandru Ciocan pare a avea cele mai multe șanse, iar lupta decisivă va fi între el și Szabolcs Sebestyen, practic omul din umbră a lui Eduard Novak.

Dacă Mariana Macovei nu are nici cea mai mică șansă, poziționarea lui Traian Goga poate fi decisivă pentru balanța victoriei.

Conform site-ului oficial al FRC, alegerile vor avea loc în cadrul Adunării Generale Ordinare şi de Alegeri programată la 13 martie 2021, de la ora 10:00, la Hotel Select din Sibiu. Federaţia Română de Ciclism are în prezent 74 de membri afiliaţi cu drept de vot.

Doar că s-ar putea să avem și surprize. Surse din cadrul FRC spun că la ora acesta există cel puțin 20 de cluburi care în ultimii 3-4 ani au avut activitate și și-au plătiti cotizațiile dar nu au fost încă neafiliate. Se pare că pe tot mandatul lui Eduard Novak nu au existat afilieri. Un club odată afiliat la FRC are și drept de vot, iar Eduard Novak ar fi încercat să țină “mașina de voturi” sub control.

Astfel există posibilitatea ca aceste cluburi să conteste legalitatea Adunării Generale Ordinare.

În cadrul AG se vor alege şi trei membri simpli în cadru Consiliului de Administraţie. Pentru aceste trei posturi va candida și un constănțean, Victor Bănescu, președintele singurului club profesionist din Dobrogea, Bilal.

“Sperăm să readucem ciclismului românesc strălucirea de acum câțiva ani. Dacă ciclismul românesc se va ridica sigur se va ridica și cel din Constanța. Anul acesta, ca și competiții în județ, avem Cupa Mării Negre și Turul Dobrogei și încercăm să punem pe picioare o cursă de o zi, Cupa Litoralului”, a declarat Victor Bănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.