Unitățile de învățământ din municipiul Constanța ar putea să se închidă de săptămâna viitoare

0
4556

Rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 se apropie alarmant de cifra 3 în municipiul Constanța, ceea ce înseamnă că vor fi aplicate noi măsuri în contextul pandemic, respectiv închiderea cafenelelor, restaurantelor, teatrelor și cinematografelor. De asemenea, unitățile de învățămât din oraș urmează să fie închise.

Conform ultimelor zile rata de infectare pe municipiul Constanța a crescut, iar joi, 4 martie a.c., incidența la mia de locuitori pe municipiul Constanța este de 2,89 la mia de locuitori, adică 900 de persoane infectate în acest moment. În aceste condiții, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a precizat că unitățile de învățământ din oraș se vor închide.

„Este aproape sigur că în următoarele zile vom depăși pragul de incidență de 3 la mia de locuitori și Comitetul pentru Situații de Urgență va fi obligat să constate depășirea și să ia setul de măsuri aferente. Școlile din Constanța, în cazul în care depășim trei la mie cel mai probabil se vor închide. Am discutat și cu Inspectorul General Școlar, Mihai Sorin, și cam asta se va întâmpla. Știu că nu este bine pentru copii, dar esențialul este să rămânem vii și funcționali ca să putem să continuă procesul de învățământ chiar și online”, a precizat prefectul județului Constanța.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.