Cîmpeanu: Se vor scoate la concurs toate posturile de directori de școală din țară. Titularizarea profesorilor s-ar putea face pe perioadă determinată

0
93

Ministrul Eucației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, că în acest an – cel mai târziu în lunile octombrie-noiembrie, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți pentru toate școlile din țară. El a precizat și că ar susține ca titularizarea profesorilor să se facă pe perioadă determinată.

Este mare nevoie de profesionalizarea performanței în școlile românești. Pentru asta trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial dacă vrei să faci evaluare, pentru că în orice sistem directorului școlii va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește titularizarea, Cîmpeanu a declarat că “există voință politică” pentru a se trece de la titularizare pe perioadă nedeterminată la perioadă determinată.

Nevoia de evaluare a cadrelor didactice pe criterii de performanță, indisolubil legată de performanța elevilor este un lucru foarte clar. Asta este marea provocare, lucrurile trebuie schimbate. Trebuie să ai și cu cine, pentru că sunt 220.000 de profesori. Întâi trebuie să clarificăm la nivel macro managementul de sistem: relația dintre minister, inspectorate, școli și autorități locale. Cine ar face evaluarea? Inspectoratele de acum?”, se întreabă ministrul.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.