Cinci români și un irakian, arestați în Belgia, în dosarul tonei de heroină din Portul Constanța

0
1918
Heroina descoperită în portul Constanța

Autoritățile belgiene au făcut șase arestări în rândul unor șoferi de TIR din România, implicați în introducerea în țară a unei cantități de 1,4 tone de heroină.

Tribunalul penal din Anvers – Belgia a confirmat emiterea mandatelor de arestare a cinci români și a unui irakian, cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, arestați săptămâna trecută într-un depozit din Stabroek, aflat în regiunea Flandra din Belgia.

Pe 1 mai, autoritățile române au interceptat un transport de 1,428 kilograme de heroină într-un transport de materiale de construcție, în Portul Constanța-Sud Agigea. Materialele de construcții erau destinate unei companii din Stabroek.

Potrivit autorităților române, s-a reținut faptul că, pe teritoriul României, a acționat o rețea infracțională, formată din cetățeni români și străini, specializată în transportul unor importante cantități de droguri de mare risc (heroină) către țări din vestul Europei, drogurile fiind disimulate în containere în care erau transportate diverse materiale de construcții sau alte bunuri.
La data de 10.05.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție a unor containere aflate în Portul Constanța, în urma căreia s-a reușit efectuarea unei capturi istorice de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcții, pe ruta Iran-România, cu destinația finală țările din vestul Europei – Belgia și Olanda.

Cei șase bărbați au fost reținuți în depozitul din Belgia. Aceștia au fost arestați o zi mai târziu, fiind acuzați de import de stupefiante și aderare la un grup infracțional organizat.

D.A.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.