Cine este beneficiarul contractului pentru monitorizarea biodiversităţii în cadrul mega-proiectului de înnisipare a plajelor

0
1287

La licitaţia pentru a doua etapă de reabilitare a plajelor, prin înnisipare, s-au înscris 10 firme şi asocieri. Proiectul înseamnă înnisiparea artificială a plajelor, construirea, extinderea și înlocuirea structurilor costiere precum anrocamentele pentru stabilizarea plajelor și digurile de larg, reabilitarea stăvilarelor, consolidarea falezelor și activități de dragare în zonele Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangaliei- Venus-Aurora, Mangalia – Saturn, 2 Mai şi are o valoare de peste 2 miliarde de lei.

Însă, înainte de derularea lucrărilor propriu-zise de înnisipare, a fost atribuit proiectul de monitorizare a biodiversităţii și calităţii apei – parte integrantă din acest proiect.

Asocierea declarată câştigătoare este Societatea de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON SRL și INCD ECOIND.

Societatea de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON SRL, fosta S.C. AS ORIMEX NEW S.R.L., este controlată de Traian Petrescu, expert de mediu şi fost director al Agenţiei de Mediu Constanţa.

Fostul director al Agenţiei de Mediu are ca principal activitate cea din firma mai sus menţionată, însă are legături şi cu o societate în care figura ca asociat şi Sorin Strutinsky. O altă afacere este cea privind construcţia unui bloc în strada Compozitorilor.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.