Cine sunt angajații din România care ar putea fi testați săptămânal anti-COVID

0
242
Testare COVID-19 FOTO: Profimedia Images

Comitetului Național pentru Situații de Urgență propune măsuri suplimentare pentru angajații din cadrul autorităților sau companiilor care dețin infrastructuri critice. Acestea includ testare săptămânală, lucru în ture sau folosirea de măști FFPP2 în zonele aglomerate.

Potrivit hotărârii CNSU, „se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate”.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, infrastructura critică reprezintă orice entitate economică funcţională, care oferă produse, bunuri şi servicii e utilitate publică, vitale pentru întreaga societate şi a cărei distrugere, degradare ori aducere în stare de nefuncţionare produce un impact major în plan economico-social, la nivel micro și macro regional, conform digi24.

Măsurile propuse se referă doar la angajații care gestionează infrastructura critică, nu la toți angajații respectivelor autorități sau companii. Administrația publică, poliția, IGSU și școlile nu fac parte din instituțiile care gestionează infrastructura critică.

A.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.