CJ Tulcea a dispus relocarea ambarcațiunilor de pe faleză

0
368
Faleza din Tulcea, sursa foto: triptop.ro

Atât societățile private, cât și instituțiile ce dețin ambarcațiuni pe faleza din Tulcea, au fost notificate pentru a le reloca, astfel încât, începând cu 1 iulie 2020, să poată începe reabilitarea falezei și a portului Tulcea.

Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Reamintim că după îndelungi așteptări, Faleza din Tulcea a intrat în reabilitare, fiind vorba de un proiect amplu și costisitor.

Obiectivele specifice ale proiectului se referă la reducerea timpului necesar pentru manevrele de acostare a navelor de mărfuri și pasageri în Portul Tulcea; creșterea gradului de siguranță în transportul fluvial de mărfuri și pasageri; modernizarea cheului pe o lungime de 1.510 m; modernizarea drumului de acces cu lungimea de 100 m și crearea de infrastructură portuară nouă cu o suprafață totală de 36.016,70 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 190.162.236,67 lei, proiectul fiind cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat cu Asocierea Max Boegl România – Complex Delta – Max Bögl Stiftung & Co. KG – Tulcea.

Durata totală de realizare a investiției este de 42 de luni.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.