CJC vrea să construiască un nou pavilion în curtea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Palazu Mare

0
263

În cursul zilei de marți, 22 noiembrie a.c., consilierii județeni constănțeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcție Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie“ și a cheltuielilor legate de proiect. Obiectivul de investiții urmează să fie depus spre finanțare prin PNRR.

A fost aprobată valoarea totală a obiectivului de investiții, în cuantum de 99.816.169,44 lei fără TVA, respectiv 118.660.674,12 lei TVA inclus, precum și a contribuției proprii a Județului Constanța, reprezentată de achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

În luna martie a.c., a fost emis un certificat de urbanism unității medicale din Palazu Mare, pentru construirea unui nou pavilion medical, cu regim de înălțime D+P+3E. Apoi, în mai a.c., pe cel pentru amplasarea unui ansamblu modular în curtea spitalului de pe strada Sentinelei, aflat în subordinea Consiliului Județean Constanța.

Iar în luna octombrie a.c., Primăria Constanța a eliberat Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie autorizație de construire pentru amplasarea unui ansamblu modular pentru internare de zi. Documentul de urbanism are valabilitate de doi ani, iar autorizația vizează „Amplasarea ansamblu modular internare de zi – tip container (în incinta Spital TBC)“.

În iunie a.c., Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a anunțat că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul de construire a noului pavilion medical. Acesta va avea o suprafață construită de 1.190,4 mp și va găzdui activități aferente actului medical: consultații medicale, servicii medicale de primire, internare, externare pacienți, investigații paraclinice aferente diagnosticului și tratamentului etc.

CJC a obținut includerea acestui obiectiv de investiții în cadrul Listei de 49 de investiții propuse conform Aranjamentelor Operaționale Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C12 Sănătate, Investițiile: infrastructură spitalicească publică nouă și echipamente și aparatură medicală

Administrația județeană a finalizat demersurile de realizare a Studiului de fezabilitate și a obținut avizele de specialitate, iar documentația a fost avizată de Comisia Tehnico-Economică din cadrul CJC. În urma solicitării venite din partea Ministerului Sănătății adresată beneficiarilor preselectați din cadrul Listei celor 49 de obiective finanțabile prin PNRR, la data de 1 noiembrie a.c., a fost înaintat formularul de evaluare preliminară a obiectivului de investiții, însoțit de documentația tehnico-economică faza SF finalizată, precum și de alte documente justificative.

Ulterior aprobării Hotărârii de Guvern nr. 1237/2022, Ministerul Sănătății a propus în consultare un Ghid de finanțare, ce urmează a fi definitivat în această lună. În baza acestui document, în decembrie a.c. va fi lansat apelul de proiecte, iar CJC va depune proiectul. 

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.