Spitalul din Palazu Mare a primit, în sfârșit, bani pentru reparații și este posibilă construirea unui nou pavilion

0
693

Consilierii județeni vor vota miercuri, 20 octombrie a.c., rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, pe anul 2021, al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Acesta include și peste 300.000 de lei pentru reparații, fonduri alocate de CJC, și fondurile necesare pentru actualizarea documentației tehnico-economice pentru construirea unui nou pavilion.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța este o unitate medicală de tip pavilionar și funcționează încă de la data înființări pe 20.000mp, suprafață pe care sunt amplasate cinci pavilioane mari pentru pacienți și anexe, clădiri ce datează, majoritatea, din 1930.

Spațiile ce găzduiesc secțiile și compartimentele spitalului nu au fost supuse niciodată unor reparații capital, astfel că acestea sunt absolut necesare. Potrivit Notei de fundamentare transmise de managerul dr. Erdin Borgazi pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, pe anul 2021, Consiliul Județean Constanța a alocat în acest an, pentru reparații, 302.345 lei, TVA inclus.

În plus, bugetul include fondurile necesare pentru actualizarea documentației tehnico-economice, faza Studiu de fezabilitate, pentru realizarea investiției „Construcție Pavilion Pneumologie III“, solicitată de CJC în vederea accesări de fonduri europene.

Rectificarea bugetului pe 2021 este necesară veniturile au crescut față de ultima hotărâre adoptată de către consilierii județeni constănțeni, cu peste un milion de lei, în urma contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate și a alocărilor de la bugetul de stat, pentru dispensarul TBC, programul TBS și Programul national al bolilor transmisibile PT-PCR. Astfel, CJC va vota miercuri, 20 octombrie a.c., un buget al spitalului de peste 43,4 milioane de lei.

Anul 2021 a debutat pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța cu un excendent de 631.306 lei, disponibil din 2020.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.