Milionarul Ion Dumitrache a renunțat să se mai lupte cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța

0
1374
Ion Dumitrache

La sfârșitul lunii aprilie a.c., Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a lansat o licitație pentru semnarea unui acord-cadru de furnizare produse farmaceutice, respectiv medicamente și consumabile medicale. Cinci luni mai târziu, Eurosantis a contestat rezultatul achiziției, dar până la urmă a renunțat la luptă.

Direcția Generală de Asistență Socială Și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța a inițiat, la sfârșitul lunii aprilie a.c., o procedură de atribuire, prin licitație deschisă, pe loturi, organizată în vederea încheierii unui acord-cadru având ca obiect „Furnizare produse farmaceutice, respectiv medicamente și consumabile medicale“. O achiziție cu o valoare totală estimată de maximum 1.079.902,49 lei, împărțită în nouă loturi, ce puteau fi însă câștigate chiar și de aceeași firmă.

La licitație au participat cinci firme, patru dintre ele depunând oferte pentru toate loturile: Mini-Farm, Eurosantis, Adinfarm și Sami Impex. Cometa Trade a transmis oferte doar pentru cinci loturi.

Dar la sfârșitul lunii septembrie, SC Eurosantis SRL, a transmis o contestație către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, împotriva comunicării privind rezultatului procedurii, emisă de DGASPC Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire. Firma lui Ion Dumitrache a solicitat anularea actului atacat și obligarea direcției la reevaluarea ofertelor.

Potrivit Eurosantis, la jumătatea lunii iunie a.c., DGASPC Constanța i-a solicitat anumite clarificări, una dintre ele vizând Documentul Unic de Achiziție European (DUAE) transmis de asociatul său, Apollo Megafarm SRL. Firma lui Dumitrache ar fi răspuns la clarificări, a completat documentația și, totuși, în septembrie a.c. a aflat că oferta sa a fost respinsă. În adresa de comunicare a rezultatului licitației, direcția ar fi menționat că asocierea celor două societăți comerciale nu ar fi încărcat tocmai DUAE pentru Apollo Megafarm până la termenul-limită de depunere a ofertelor. Lucru negat de Eurosantis, care susține chiar că a și transmis documentul în termenul indicat de autoritatea contractantă pentru clarificări.

Cu toate acestea, la sfârșitul săptămânii trecute, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a luat act de renunțarea la contestație formulată de către Eurosantis în contradictoriu cu DGASPC Constanța.

Eurosantis este controlată de președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache, care deține 60% din părțile sociale, restul fiind ale Mariei Dumitrache. Firma are drept domeniu de activitate preponderent comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate, iar în 2020 a realizat o cifră de afaceri de peste 28,2 milioane de lei. Și un profit net de aproape 660.000 de lei, cu un număr mediu de angajați de 83.

Potrivit Capital, averea tatălui deputatului PSD Constanța Cristina Dumitrache este estimată la 25-27 milioane de euro, în acest an.

Din 2007 și până în 2018, Eurosantis a câștigat 39 de licitații organizate de DGASPC Constanța, în valoare de peste 6,3 milioane de lei, potrivit Hărții Banilor Publici, dar și 838 de achiziții directe, de peste 522.000 de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.