CJC vrea să preia înapoi casa de la Canlia, unde petreceau PSD-iștii în mandatele lui Nicușor Constantinescu

0
4880
sursa foto: Facebook

Președintele Consiliului Județean Constanța a inițiat un proiect de hotărâre pentru a prelua înapoi în administrarea Casa Bulgărească din Canlia, în vederea reabilitării cu fonduri europene. De-a lungul anilor, în mandatele lui Nicușor Constantinescu, mai mulți localnici din sat au sesizat presa că aici se întâlnesc membrii P.S.D. Constanța și uneori au și petreceri generoase.

În august 2005, la inițiativa fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, consilierii județeni au votat transmiterea din administrarea firmei administrației județene, S.C. Domeniul Public și Privat S.R.L., a imobilului (clădire și teren) Complexul de Arte și Meșteșuguri Canlia, în administrarea Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Regia ar fi avut nevoie de acesta pentru a îl transforma într-un Pichet de drumuri, un punct de sprijin și intervenție în zona de sud-vest a județului, din cauza situațiilor de urgență apărute în acel an: viscol, căderi abundente de zăpadă, furtuni, ploi torențiale etc.

Director R.A.J.D.P. la acea vreme, Vasile Moldovanu, susținea că imobilul compus din trei corpuri de clădire, inclusiv Casa Bulgărească, este utilizat de Centrul Județean de Conservare și Promovare a Tradiției și Creației Populare Constanța doar două săptămâni pe an, pentru o tabără de creație. Casa Bulgărească pentru expoziție și întâlniri, celelalte două corpuri pentru cazarea artiștilor.

Culmea, apoi, de-a lungul anilor, localnici din sat au sesizat presa că aici se întâlnesc membrii P.S.D. Constanța și uneori au și petreceri generoase.

În prezent, noul președinte al C.J.C., Mihai Lupu, a inițiat un proiect de hotărâre pentru retragerea dreptului de administrare constituit în favoarea R.A.J.D.P. Constanța asupra imobilului Casa Bulgărească din Canlia, comuna Lipnița. Direcția Generală de Proiecte din cadrul C.J.C. dorește să reabiliteze clădirea printr-un proiect cu finanțare europeană, iar apoi să deservească o tabără de creație adresată tuturor tinerilor din județul Constanța. 

Clădirea are o valoare de inventar de peste 51.000 de lei, iar terenul aferent, de 2.596mp, de peste 127.000 de lei. Bunurile au fost dobândite de C.J.C. în 2005.

Rămâne de văzut când va fi introdus acest proiect de hotărâre pe ordinea de zi a unei ședințe a consilierilor județeni constănțeni și cum vor vota aceștia.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.