Magnatul Valentin Hanganu din Iași va ridica un hotel de 11 etaje la Venus

0
1728

Litoralul românesc se numară printre regiunile cele mai spectaculoase ale țării noastre. Deși turistii au la dispozitie peste 250.000 de locuri de cazare în hotelurile, vilele și pensiunile agroturistice în cele 12 statiuni, se pare că acestea nu sunt suficiente. De ceva timp, cei care au droit să scape de agitația din Mamaia, au început să facă rezervări în sudul litoralului. Aici au început să renască și stațiunile Venus, Neptun, Jupiter, Saturn și Olimp, iar unii investitori imobiliari au dorit să se reprofileze și să construiască în aceste zone. Și nu orice fel de investitori ci unii de top. Valentin Hanganu, patronul Hotelului Continental din Iași are în plan să ridice un nou hotel în stațiunea Venus.

Și nu numai că are în plan ci a primit și undă verde de la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța care a specificat că pentru proiectul „Construire hotel – apartament, amplasare firme, amenajări exterioare și organizarea executiei lucrărilor” nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului. Imobilul va fi amplasat pe strada Iuliu Maniu, iar titularul investiției este Valentin Hanganu prin societatea Luc Guard. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, între orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro. Observațiile publicului interesat se pot înainta până la data de 25.03.2021.

Prin proiect se propune realizarea pe amplasamentul analizat, a următoarelor lucrări: edificarea unui imobil de apartamente in regim hotelier cu spații comerciale la parter (inclusiv alimentație publică), parcaj și spații tehnice la subsol cu regim de înălțime 2S+P+10-11E; alei carosabile, alei pietonale, platforme parcare, spații verzi; amplasare firme, totemuri, steaguri și organizarea execuției lucrărilor.

Imobilul propus va avea suprafața construită la sol de 703,00 mp și va include 38 de garsoniere si 40 de studiouri. La Subsol -2 se va face un adăpost de protecție civilă cu sas și grupuri sanitare, cu tunel iesire de salvare, ce va avea o capacitate de 130 persoane. Pe lângă adăpostul civil se vor face spații depozitare, spații tehnice (rezervor apă de incendiu, ateliere tehnice, etc), circulații orizontale (holuri, coridor) și circulații verticale (2 scări, lifturi)

La Subsol -1 se va amenaja o parcare subterană pentru 24 autoturisme din care 1 pentru persoane cu dizabilități, vestiar cu anexe (dușuri, grupuri sanitare), oficiu cu anexe, spații depozitare, spații tehnice (centrală termică, stație hidrofor, grup electrogen, centrală ventilație, stație de pompare apă de incendiu), circulații orizontale (holuri, coridor), circulații verticale (2 scări, lifturi).

La parter va fi holul recepție de cca. 101 mp, lounge-bar de o capacitate de 28 locuri la mese si la bar. Totodată, vor fi spații comerciale, grupuri sanitare separate pe anexe, coridor, două scări de evacuare și lifturi.

La etaje vor fi camere de cazare, orientate spre est și vest, prevăzute cu balcoane, astfel: la etajele 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9 si 10: 4 garsoniere cu 1 dormitor, baie și salon cu chicineta și 4 studiouri (apartamente cu 1 dormitor+salon cu chicineta open space +vestibul+baie), pe etaj, iar la etajele 3 și 7 va fi o cameră oficiu camerista, 3 garsoniere cu 1 dormitor, baie si salon cu chicineta și 4 studiouri (apartamente cu 1 dormitor+salon cu chicineta openspace +vestibul+baie) pe etaj. La etajul 11 (etaj partial) va fi amenajată o cameră de oficiu, spații de depozitare, bar în aer liber pe terasă cu o capacitate de 40 de locuri cu anexe grupuri sanitare, circulații orizontale și verticale.

În scopul asigurării necesarului de locuri de parcare se propune amenajarea pe amplasament a unei zone destinata parcării de autovehicule, cu o capacitate de 33 locuri de parcare. Cele 33 de locuri vor fi astfel repartizate în incinta amplasament: la nivelul solului 9 locuri din care 1 pentru persoane cu dizabilități, iar la subsolul -1 , 24 locuri din care 1 pentru persoane cu dizabilități.

Despre societatea Luc Guard și Valentin Hanganu

Firma Luc Guard SRL a fost înființată în anul 2001 și are sediul în Municipiul Iași pe șoseaua Barnova, nr.101B.  Asociații firmei sunt Ștefan Ciprian Hanganu cu 30%, Lucian Hangacu tot cu 30% și Valentin Hanganu cu 40% din capitalul social el fiind și administratorul societății care are ca obiect de activitate serviciile de cazare. Luc Guard SRL administrează Pensiunea Garofița din Iași.

Valentin Hanganu este și unul dintre asociații de la Hotel Continental. Omul de afaceri are calitatea de asociat în societatea Continental SRL, care administrează hotelul cu același nume din centrul Iașului. Hotelul Continental din fosta Piață Cuza Voda, zona amplasată între actuală Stare Civila și Restaurant Select, a fost una dintre clădirile emblematice ale Iasului de altădată. În momentul amenajarii pieței, la 1910, Palatul Continental era clădirea dominantă, cea mai înaltă și cea mai modern.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.