Luxten nu scapă niciun contract de iluminat la Constanța

0
355

Luxten Lighting Company s-a ocupat, la Constanța, și de iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni. Într-o lună a reușit să facă mai vizibile alte 18 zebre. În plus, tot societatea din Capitală se ocupă, și în acest an, de mentenanța sistemului de iluminat public din municipiu.

La începutul lunii martie a.c., Primăria Constanța anunța că alte 18 treceri de pietoni au fost iluminate suplimentar, pentru o vizibilitate mult mai bună a acestora, siguranța participanților la trafic fiind prioritară pentru administrația locală.

Alte unsprezece zebre erau deja iluminate suplimentar, astfel că în acest moment, în municipiul Constanța, 29 de treceri de pietoni, în total, sunt mai vizibile.

Lucrările la ultimele 18 zebre au fost realizate în perioada 16 februarie – 7 martie a.c., de către Luxten Lighting Company S.A., pentru 200.000 de lei.

„În urma numeroaselor accidente rutiere soldate cu victime omenești și a adreselor transmise de Autoritatea Rutieră Româna cu privire la aceste accidente, Primăria Municipiului Constanța a suplimentat iluminatul public la 18 treceri de pietoni, lucrări realizate în perioada 16 februarie – 7 martie, în cadrul contractului nr. 30.160/16.02.2021 «Execuție lucrări de reparații pentru menținerea inclusiv întreținerea sistemului de iluminat public din Municipiul Constanța». Acesta a fost încheiat cu Luxten Lighting Company S.A., la un cost total de aproximativ 200.000 de lei.

Până în prezent sunt iluminate suplimentar 29 treceri de pietoni“, ne-a declarat Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.   

Tot în februarie, Luxten Lighting Company S.A. a semnat și contractul pentru mentenanța întregului sistem de iluminat public din municipiul Constanța, pentru 2021. Asta după ce Euro-Audit Service S.R.L. din Târgoviște a pierdut la Curtea de Apel Constanța procesul în care contesta declararea drept câștigătoare a fimei din Capitală, în cazul licitației privind iluminatul, demarate în august 2020. Și Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor respinsese plângerea Euro-Audit Service, decizia instanței a fost definitivă, astfel că Primăria a putut semna, în sfârșit, contractul.

Luxten va primi 2.828.841,27 lei (fără T.V.A.), pentru înlocuire lămpi, corpuri de iluminat, stâlpi, cutii de distribuție, reparații cabluri, verificarea și supravegherea continuă a sistemului public de iluminat etc., în următorul an.

Societatea pe acțiuni mai încasase 380.000 de lei, pentru două luni de mentenență (15 decembrie 2020 – 15 februarie 2021), de la finalizarea vechiului contract și până la semnarea noului acord cu Municipalitatea.

Luxten Lighting Company S.A. a realizat, în 2019, o cifră de afaceri de peste 139 de milioane de lei și un profit net de peste 13 milioane de lei. Asociații săi sunt Nicolae Claudiu Rădulescu, Ionel Pepenică, Monica Maria Bucur și Silvian Șerbănescu.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.