Conducerea Auchan, despre cazul salariatului decedat: “Avea 0,49 mg/l alcool în aerul expirat. A decis să-și depună demisia”

1
21919
Tânărul a fost găsit decedat în parcarea subterană. FOTO stiridiaspora.ro

În urma solicitării unor informații oficiale din partea reprezentanților Auchan, legat de decesul, în condiții misterioase, al unui tânăr salariat, în urmă cu o săptămână, reprezentanții lanțului de magazine ne-au declarat că regretă pierderea acestuia, care era angajat încă de la început, din 2012, la puțin timp după deschiderea magazinului Auchan Constanța Vivo.

Pentru a nu lăsa loc de interpretări și pentru a lămuri unele aspecte legate de ceea ce s-a întâmplat pe data de 12 martie, conducerea magazinului ne-a trimis un punct de vedere oficial cu privire la decesul tânărului de 31 de ani, găsit mort în parcarea subterană de la VIVO. De precizat că, așa cum se arată și în respunsul primit din partea Auchan Constanța Nord, tânărul decedat a fost testat de două ori în ziua respectivă, pentru a se constata dacă consumase alcool sau nu, înainte de intrarea în tură și ambele teste au arătat aceeași alcoolemie: 0,49 mg/l în aerul expirat. De asemenea, el și-ar fi depus demisia și nu a fost concediat, așa cum se speculează, deși se știe că mulți angajatori îi determină pe unii salariați să își dea demisia, în unele situații, pentru a avea acoperire în cazul în care trebuie să justifice.

” Întreaga echipă Auchan îşi exprimă regretul față de pierderea colegului nostru care a fost alături de noi din 2012, la puțin timp după deschiderea magazinului Auchan Constanța Vivo, pe funcția de operator vânzări polivalent. Vestea tragică de săptămâna trecută ne-a surprins profund, mai ales că, în dimineața zilei respective, acesta (salariatul decedat –n.r.) fusese condus la domiciliul său de către un coleg din cadrul Auchan Constanța, întrucât se prezentase la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, așa cum a reieșit în urma testărilor făcute.

După prezentarea la locul de muncă, colegului nostru i s-au făcut 2 teste de alcoolemie, rezultatul ambelor teste fiind de 0,49 mg/l în aerul expirat.

 Tot în dimineața zilei de 12.03.2021, colegul nostru a decis să-și depună demisia la departamentul resurse umane din cadrul Auchan Constanta Vivo (aceasta nefiind desfăcut la inițiativa angajatorului),și constatăm cu regret că toate acțiunile noastre de consiliere, de acompaniere, făcute de-a lungul timpului, nu au reușit să-l ajute în timp pentru a preveni un asemenea deznodământ inexplicabil și pentru noi.

Am fost alături permanent de colegii, prietenii și familia fostului coleg și, în măsura în care a fost posibil, am contribuit la pregătirile și cheltuielile necesare pentru înmormântarea acestuia, fiind alături de fostul nostru coleg inclusiv la ceremonia de înmormântare”, a declarat, într-un răspuns la solicitarea noastră, directorul Auchan Constanta Nord, Lorant Nadrag.

De precizat că, potrivit unor mesaje postate de colegii defunctului, acesta nu avea părinți, iar singurele rude pe care le avea au o situație financiară precară. Tot colegii și prietenii săi au pus sub semnul întrebării faptul că tânărul de numai 31 de ani ar fi venit băut la serviciu. O parte dintre aceștia l-au condus pe ultimul drum.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.