VIDEO. Aleşii, sub lupa FOCUS PRESS. Averea şi interesele viceprimarului Ionuţ Rusu

0
482

Consilier local ajuns și viceprimar după alegerile locale din 2020, Ionuț Rusu deține două firme, un teren intravilan și o casă în Constanța și are conturi în bănci în valoare de 450.000 de lei.

Viceprimarul Ionuț Rusu este licențiat în navigație la Universitatea Maritimă din Constanța, unde a finalizat și un master, în 2010, în domeniul siguranței maritime. Până în 2004, acesta a activat ca ofițer maritim de punte, pentru diferite companii internaționale de shipping, iar apoi a înființat propria firmă de crewing, Stargate Crewing Agency, unde a rămas în continuare singurul asociat.

„Conduc o echipă de 15 angajați dinamici, dintre care majoritatea sunt recrutori cu experiență și care lucrează cu mine de mulți ani. În prezent, peste 1.500 navigatori lucrează în echipa noastră pentru 15 companii de navigație, unde suntem reprezentanţii a primelor 4 companii din Top 7. Recrutăm marinari români de top pentru cele mai mari companii multinaționale de transport maritim cu sediul în Europa, Orientul Mijlociu și America de Nord.

Clienții noștri sunt de top în segmentul lor de transport maritim care au asteaptări foarte ridicate de profesionalism și servicii de la partenerii lor. Ne asigurăm că obțin ceea ce își doresc și, la rândul nostru, participăm la menținerea standardelor noastre de calitate a serviciilor. Serviciile noastre includ selectarea și plasarea echipajelor și evaluări la bordul navelor comerciale şi de pasageri; screening-ul și verificarea documentelor navigatorului; verificăm referințe de la foștii angajatori; asistăm marinarii în obținerea documentelor de pavilion“, a menționat Ionuț Rusuîn C.V.-ul publicat pe site-ul Primăriei Constanța.

În 2019, Stargate Crewing Agency a realizat o cifră de afaceri de peste 4,4 milioane de lei și un profit net de 1,6 milioane de lei din care, potrivit declarației de avere, Ionuț Rusu a încasat dividende de 854.563 de lei. Și salarii, ca director, de 72.270 de lei, în total.

În plus, în 2019, actualul viceprimar al Constanței a primit și 40.379 de lei din partea Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile S.A., fiind președintele Consiliului de Administrație.

Ionuț Rusu deține, în Tomis Plus, o cotă parte de 33% dintr-un teren de 1.000mp, achiziționat în 2012, și o casă în oraș, din 2016, de 639mp. În plus, are ceasuri și bijuterii de 50.000 de euro, cumpărate în 2014.

În bănci, acesta are mai multe conturi, în lei, euro, dolari americani și lire sterline, cu o valoare totală de peste 450.000 de lei. În 2019, acesta a acordat și un împrumut în nume personal lui Tiberius Emanuel Hodor de 40.000 de euro. Menționăm că Rusu are și trei credite de achitat, până în 2024, care au avut o valoare totală de 305.000 lei.

Potrivit declarației de interese, viceprimarul Constanței este asociat nu numai în Stargate Crewing Agency, ci și în New Project Entreprise, alături de Tiberius Emanuel Hodor. Aceasta are ca principal domeniu de activitate „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“, iar în 2019 a avut o cifră de afaceri de 1.000 de lei.

În plus, Ionuț Rusu este președinte al Asociației „Compass“ de Pregătire și Perfecționare a Personalului Navigant, dar și membru fondator al Asociației Ex Oriente Lux din Constanța, una din lojile masonice din Constanța, așa cum ne arată un comunicat de presă transmis anul trecut. Potrivit acestuia, lojile masonice din Constanța, parte a Marii Loji Naționale din România, au donat, în mai 2020, echipamente medicale spitalelor din județ, în valoare de 45.000 de euro, iar dintre acestea a făcut parte și Ex Oriente Lux (De la Răsărit vine Lumina).

În plus, în 2019, această asociație, împreună cu Asociația Farul Ospitalier au organizat, la Teatrul de Stat Constanța, simpozionul „Multiculturalism și Masonerie“, sub egida Marii Loji Naționale din România

Ionuț Rusu este și președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali din cadrul P.N.L.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.