Clădire de birouri cu cinci etaje pe locul unui fost hotel de pe bulevardul Ferdinand. Se va modifica și trama stradală

0
1682

O nouă clădire de birouri se va ridica în Constanța și odată cu ea trama stradală din zonă va suferi mai multe modificări. Inițiatorul, S.C. Financiere les Lumieres SRL, propune realizarea unei construcții destinată funcțiunii de birouri, ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă, precum alimentație publică, servicii comerciale, etc. Menționăm că, anterior, pe acest teren a existat construcţia hotelului Continental, ce şi-a desfăşurat activitatea în perioada cuprinsă între începutul anilor ’30 şi începutul anilor ’90 (când a fost demolată). Clădirea a fost construită în stil Art Deco, cu un regim de înălţime de P+5 etaje, fiind reprezentativă la nivelul oraşului.

În acest sens a fost depus un anunț de consultare publică pentru proiectul “Elaborare plan urbanistic zonal pentru zona delimitată de bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, strada Răscoalei 1907 și strada Cuza Vodă” iar publicul este invitat sa transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul primăriei municipiului Constanța, prin e-mail: primarie@primaria-constanta.ro în perioada: 14.09.2020 – 09.10.2020 sau prin Poșta Română la adresa: primaria municipiului constanța, bd. tomis, nr. 51, etaj 1, cam. 121, serviciul strategii si planificare urbana.

Teritoriul studiat prin prezenta documentaţie de urbanism, în suprafaţă de 8.822,00 metri pătrați, a fost încadrat, în baza considerentelor mai sus prezentate, în următoarea zonă de reglementare: ZCP – Subzona centrală suprapusă peste nucleul istoric, situată în proximitatea unor artere de importanță municipală.

Pe amplasamentul prezentului P.U.Z. se află terenuri aparţinând domeniului public și privat al primăriei municipiului Constanţa, precum și terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Zona studiată face parte dintr-o zonă mixtă, preponderent ocupată de construcții ce adăpostesc funcțiuni de interes municipal și local, îmbinată cu locuire colectivă și comerț și servicii, cu regim de înălțime variat. Vecinătăţile sunt reprezentate de zone rezidenţiale în regim colectiv și spații cu caracter comercial și de servicii.

Documentaţia îşi propune modificarea tramei stradale, iar locurile de parcare se vor asigura cu respectarea H.C.L. nr. 113 din 27.04.2017 privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța.

În acest sens, se propun următoarele: pentru strada Cuza Vodă se propune amenajarea de locuri de parcare, paralele cu axul străzii, pe partea dreapta a sensului de mers și interzicerea staționării pe partea stangă. Locurile de parcare propuse se vor realiza fără a afecta accesul auto pe proprietate, daca este cazul. Totodată, se propune desființarea locurilor de parcare amenajate pe strada Răscoalei și lărgirea trotuarului și desființarea locurilor de parcare amenajate pe bulevardul Ferdinand în scopul lărgirii trotuarului și a amenajării de spații verzi, respectiv spații destinate comerțului de întâmpinare.

Financiere les Lumieres SRL a fost înființată în anul 2016 și are sediul în Bucureşti. Societatea este controlată de asociatul Financiere Asset Management SRL, cu 99% din capitalul social, şi Coÿne David Nicolas Joseph André, cetăţean francez, cu 1% din capitalul social, el fiind și administratorul firmei.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.