Spitalul din Constanța mai are paturi libere, pacienții fiind redirecționați în alte unități sanitare doar conform Planului Alb

2
673
Spitalul de Boli Infectioase Constanta

Câțiva cititori Focus Press ne-au transmis că în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța nu mai sunt paturi libere, iar pacienții confirmați cu COVID-19 sunt transferați la Spitalul Municipal Mangalia. Directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța și managerul spitalului mai sus menționat neagă acest lucru și susțin că pacienții sunt redirecționați conform Planului Alb adoptat pentru județul Constanța.

„Spitalul de Infecțioase Constanța nu mai internează pacienți pozitivi din 13 septembrie, pe motiv că nu mai au locuri. Îi redirecționează la Mangalia. Cadrele medicale susțin că suntem pe primul loc în țară la numărul de îmbolnăviri. Trist că nu am știut să stăm acasă și au venit toți buluc la mare, în concediu“, ne-a transmis un constănțean fan Focus Press. Acest lucru ne-a mai fost semnalat și de alți câțiva cititori.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța, Cristina Schipor, ține, însă, să liniștească constănțenii îngrijorați, deoarece aceste zvonuri nu sunt adevărate. Pacienții confirmați pozitiv COVID-19 sunt internați în spitalele constănțene în funcție de simptomele pe care le au. „În Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța mai sunt 49 de paturi libere. Poate era un caz ușor cel semnalat de cititorul dumneavoastră. Și de aceea a fost transferat la Mangalia“, ne-a declarat ec. Cristina Schipor.

Potrivit Instituției Prefectului – Județul Constanța, la nivelul întregului județ au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120, din care 71 ocupate – ieri, 15.09.2020), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 53 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 85 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 50 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

Și managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, medic primar Stela Halichidis, ne-a declarat că mai sunt paturi libere în unitatea medicală, deși într-adevăr numărul pacienților infectați cu COVID-19 este mare. În plus, aproape în fiecare zi sunt externați cei care se însănătoșesc, deci iar se eliberează paturi și pot fi internați noi pacienți. „Încă nu ne confruntăm cu o situație de nerezolvat. Sunt mulți pacienți, dar avem paturi libere. Dacă pacienții sunt redistribuiți în alte spitale, este pentru că aplicăm Planul Alb elaborat de Direcția de Sănătate Publică Constanța și aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța. Dacă un pacient nu are simptome și nu vrea să meargă acasă, el este trimis la spitalul din Mangalia. Pacienții cu COVID-19 și care prezintă comorbidități sunt transferați la spitalul din Medgidia. În Spitalul de Boli Infecțioase Constanța sunt internați pacienții cu afecțiuni severe cauzate de coronavirus“, a explicat managerul Stela Halichidis.

Valentin ISPAS

2 COMENTARII

  1. Cine sa va inteleaga in titlu scrieti ca spitalul de boli infectioase are paturi libere cand citesti articolul spitalul nare paturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.