Un electrician a fost găsit mort în Șantierul Naval Midia. Ce spun reprezentanții ITM Constanța

0
1007

Incident nefericit la Șantierul Naval Midia. În data de 15 septembrie, a.c., un electrician a fost găsit mort la locul de muncă, asta după ce i s-ar fi făcut rău în timp ce executa lucrări de branșare electrică a navei Zeynep, aflată la reparaţii în Docul 1. A fost anuntat Serviciul de Urgenta 112, iar cadrele medicale sosite au acordat îngrijiri medicale, dar acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Evenimentul este încercetarea Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declaraţiilor martorilor şi a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului, precum şi reglementările legale încălcate şi pe cale de consecinţă răspunderile şi măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

„Trebuiesc verificate documentele medicale. Orice fel de salariat trebuie să aibă o fișă de aptitudine care confirmă că este apt pentru meseria respectivă. Acum se iau și declarațiile de la colegii lui care vor spune ce a făcut în ziua respectivă, dacă se simțea rău, dacă a spus că are ceva, ș.a. Raportul medico legal ne va confirma dacă moartea a fost violentă sau nu. În situația în care vorbim de un accident de muncă, accidentul de muncă este vătămarea violentă care se întâmplă în timpul procesului de muncă și generează decesul. Dacă raportul spune că moartea s-a datorat patologiei sau bolilor de care suferea nu putem să îl încadrăm la accident de muncă”, a precizat Marian Becheanu, inspectorul șef adjunct al ITM Constanța.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.