Clădirea CERONAV de pe Pescarilor va intra într-un amplu proces de modernizare

0
283

Sediul CERONAV de pe strada Pescarilor nr. 69 A din municipiul Constanța intră într-un proces de reabilitare și modernizare, în perioada imediat următoare. Terenul are suprafața măsurată de 2588 mp, categoria de folosință Curţi-construcții.

Sediul administrativ CERONAV are regim de înălțime D+P+2E+E3p (demisol, parter și două etaje și etajul 3 parțial), a fost construită și dată în folosință în anul 2004. Funcțional, construcția adăpostește atât birourile sediului administrativ CERONAV Constanța, cât și spații destinate perfecționării pregătirii personalului navigant – grup de Săli de învățământ.

Imobilul realizat din două tronsoane distincte a fost proiectat în anii 1991-2000 având un regim de înălțime S+D+P+3E cu funcțiunea de sediu administrativ și săli de învățământ, executat cu autorizație de construire și cu respectarea datelor din proiectul de rezistență inițial cu nr.77/91ad – ”Grup Săli învățământ – cazare pentru centrul de perfecționare a personalului din Marina Civilă –Constanța”, întocmit în acest scop .

Beneficiarul dorește să execute: reorganizarea spațiilor funcționale astfel încât să transforme clădirea în sediu administrativ modern, care să centralizeze birourile administrative din sediile CERONAV.

După modernizare clădirea va cuprinde spații de birouri, spații utilitare, spații de depozitare, bibliotecă și sală de ședințe.

În plus, proiectul mai cuprinde și reorganizarea grupurilor sanitare – inclusiv refacerea instalațiilor de alimentare cu apă, canalizare, iluminat și ventilație; modernizarea spațiilor de cazare aferente personalului CERONAV Galați, crearea unor spații pentru depozitare documente (arhivă) în demisol sau prin închiderea terasei; închiderea terasei peste etajul 2, pentru crearea unui spațiu funcțional; lucrări de reabilitare termică a anvelopei inclusiv schimbarea tâmplăriei cu tâmplărie din lemn stratificat, eficientă energetic, suplimentarea numărului de locuri de parcare a autoturismelor, din parcarea sediului dacă va fi posibilă etc.

Contactat de Focus Press, directorul CERONAV Ovidiu Cupșa a declarat că această investiție era absolut necesară. ”Ca orice procedură, este o procedură de licitație publică pentru că noi suntem transparenți. Este vorba de clădirea de pe strada Pescarilor, iar noi dorim să o extindem și să o modernizăm. Considerăm că această investiție este necesară. Bineînțeles că orice construcție, orice investiție trebuie modernizată și adusă în parametrii clădirilor actuale. Când a fost construită, clădirea a fost construită la parametrii de atunci, de la vremea aceea, acum ea trebuie modernizată și în ideea în care vom construi acel campus de pe malul Lacului care va avea săli de curs, locuri de cazare, această clădire va fi transformată și va rămâne doar clădire administrativă și vom aduce tot ce înseamnă parte de terț, de metodologie în această parte”, a declarat Cupşa.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.