Claudiu Arsene nu renunţă la Sanatoriul din Mangalia: ţinteşte funcţia de manager

0
1011

Claudiu Liviu Arsene ar putea deveni managerul Sanatoriului Balnear şi Recuperare din Mangalia. Consiliul de Administraţie al unităţii sanitare a scos postul la concurs, iar Arsene a decis să-şi încerce norocul. Facem precizarea că Arsene nu este singurul candidat înscris la concurs.

Contracandidatul său este actualul manager, Bogdan Maganu. Din Comisia de concurs fac parte dr. Ramona Iliuță, președintele comisiei, dar și Alina Dan și dr. Liviu Mocanu. Dosarele candidaţilor au fost analizate, dar Comisia de Concurs nu a respins nici unul. Astfel, candidaţii declaraţi “admis” se vor prezenta în data de 12 august, ora 10.00, la unitatea sanitară, pentru a susţine proiectul de management. “Candidaţii pot să conteste acest rezultat în termen de 24 de ore de la data publicării anunţului”, susţine dr. Ramona Iliuţă, preşedintele Comisiei de Concurs.

Facem precizarea că Arsene a ocupat până în prezent funcţii de conducere în trei unităţi sanitare din judeţul Constanţa. Arsene a fost, în trecut, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie (EFOSAN) din Eforie Nord, şef Serviciu Administrativ Deservire al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, dar şi director financiar contabil al Sanatoriului Balnear şi Recuperare din Mangalia. Se pare că au existat mai multe neînţelegeri între Bogdan Maganu şi Claudiu Arsene, iar cel din urmă a fost demis din cauza unor aşa-zise deficienţe constatate în urma unor controale, decizii contestate în instanţă.

El a deținut funcția de director financiar contabil în baza unui contract de mandat încheiat în mai 2014 cu sanatoriul pentru o perioadă de 3 ani. În 2017, au existat schimbări în conducerea sanatoriului. Astfel, Bogdan Maganu i-a locul lui Viorel Pascaru. Contractul lui Arsene ajunsese la final, dar Maganu l-ar fi prelungit pentru trei luni. Însă, după o lună de la prelungire, Maganu i-ar fi desfăcut contractul. Motivul? “Neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, aspecte constatate în urma unor controale. Acum contractul de manager al lui Maganu a expirat, iar Consiliul de Administraţie a organizat concurs. Rămâne de văzut cine va rămâne, în final, manager al Sanatoriului Balnear din Mangalia.

Cele două proiecte de management pot fi consultate aici şi aici.

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.