Clubul Lions Balkanica, parteneriat strategic cu Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța

0
37

Clubul Lions Balkanica a stabilit un parteneriat strategic cu Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța (CRPECA). În acest sens a avut loc o întâlnire între președintele Lion Mihaela Coman și șeful CRPECA, comisar șef de poliție Marius Cristian Oprișan.

Unul dintre argumentele acestui parteneriat porneşte de la ideea că programul Lions Quest derulat internațional de Cluburile LIONS și inclusiv din District 124 România, este clasificat atât ca program de ȋnvățare socio-emoțională, cât şi de prevenție, formând tinerilor abilitățile necesare pentru a alege comportamente sănătoase şi productive, dar și pe cele care determină rezistența la comportamentele nesănătoase şi negative.

Proiectul pilot ,,Abilități pentru acțiune”, va fi implementat de ANA (Agentia Natională Antidrog) în liceele din România cu sprijinul Asociaţiei Cluburilor Lions District 124 România. “Abilități pentru acțiune” se adresează elevilor din învățământul liceal şi utilizează resursele pedagogice ale modulului Lions Quest – Abilități pentru acțiune (Lions Quest – Skills for Action-level II), un program cuprinzător şi universal, bazat pe dovezi ştiințifice, tradus în 36 de limbi și implementat în peste 90 de țări.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.