CN APM SA a primit undă verde pentru lucrările de reparații a pasajului superior de la Poarta 4

0
41
Portul Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

În luna iulie a anului trecut Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA demara procedurile de licitație pentru obiectivul de investiții ”Lucrări de reparații capitale Pasaj Superior la Poarta 4-faza de proiectare”.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 118.460,00  RON, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este miercuri, 8 iulie a.c..

Primăria Municipiului Constanța a emis în cursul zilei de joi, 4 martie a.c., Autorizația de Construcție către C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. pentru realizarea investiției din incinta Port, Poarta 4, ”Reparații capitale pasaj superior la Poarta 4 și organizarea execuției lucrărilor.”

Lucrările constau în construcții provizorii pe toată durata execuției lucrărilor de bază urmând ca la terminarea acestora să se desființeze iar terenul să fie adus la starea inițială.

Precizăm că la data demarării procedurilor de licitație, o serie de serie de neconformități au fost raportate:

-grinzile prefabricate precomprimate prezintă armături fără strat de acoperire, corodate.

-aparatele de reazem din neopren sunt înglobate în praf și murdare

-nu există dispozitive antisemite

-antretoazele și consolele prezintă armături fără strat de acoperire, corodate, zone cu beton dizlocat în lista consolelor de trotuar, beton degradat prin carbonatare, infiltrații

-băltirea apei sub pasaj cu zone de vegetație sălbatică

-calea de trotuar este deteriorată, la fel și parapetul pietonal metalic care este ruginit, prezintă stâlpi rupți în zona de prindere.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.