CNI pentru juniori la șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări, un succes total

0
33

Staţiunea Mamaia a găzduit, timp de zece zile, întrecerile Campionatelor Naţionale individuale pentru juniori (14 – 20 ani) la șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări. 

La Campionatele Naționale individuale pentru juniori, care s-au desfășurat cu aplicarea măsurilor legale în vigoare și a regulilor proprii FR Șah anti-COVID, au participat 144 de șahiști din toată țara, de la majoritatea cluburilor din țară.

“Doar faptul că am reușit să organizăm o astfel de competiție, în actualele condiții de pandemie, este un mare success. În primul rând a fost important să asigurăm sănătatea sportivilor și a tuturor participanților, fiind aplicate măsurile adecvate anti-Covid-19.  Numărul de participanți la proba de șah clasic a fost apropiat de cel din anii «normali», când la aceste categorii de vârstă participau 160-180 de tineri șahiști. Este de remarcat participarea mai numeroasă ca de obicei la grupele de 18 și 20 de ani. Șahiștii constănțeni au avut rezultate remarcabile, lucru ce ne bucură”, a declarat Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța.

Stațiunea Mamaia va mai găzdui anul acesta încă două mari competiții. În perioada 31 mai – 13 iunie este programat Campionatul European individual de șah pentru senioare, iar între 7 – 20 septembrie se va disputa Campionatul Mondial de șah pentru juniori U14, U16, U18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.