Acţiune a Gărzii de Mediu: au fost plantaţi copaci donaţi de Geen Garden Art. Steluța Popescu: “Orașul are nevoie de spații verzi și de un mediu curat”

0
328

În cursul zilei de 16 aprilie, ”Vinerea Verde”a  fost marcată  de către Garda de Mediu, Comisariatul Constanța, prin plantarea a 100 de copaci în Parcul Tăbăcărie, zona Satului de Vacan’ă.

Această inițiativă a venit din partea comisarilor, iar la invitația acestora s-au alăturat primarul municipiului, Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu, fiecare dintre ei plantând câte un copac.

Această acțiune de plantare a fost sponsorizată de Geen Garden Art Fast.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu a vorbit despre această acțiune: ”Astăzi este Vinerea Verde inițiată de Ministerul Mediului și vrem să marcăm acest moment printr-o acțiune a Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Constanța. Orașul are nevoie de spații verzi, suntem deficitari la acest capitol și aș vrea cu această ocazie să trag un semnal de alarmă pe această tematică. Deși am lansat o invitație, constănțenii nu s-au mobilizat, nu au venit aici,  și vreau să spun că este nevoie ca fiecare dintre noi să se implice în acțiuni de ecologizare, plantare pentru un oraș frumos, mai verde, mai curat”.

Referitor la gunoaiele din județul Constanța, implicit municipiul Constanța, aceasta susține că foarte multe sesizări vin din partea locuitorilor din urbea de la malul Mării Negre:

”Au fost multe sesizări pe tema gunoaielor, din păcate, și mă refer aici la zona lacului Siutghiol, dar și alte zone ale orașului”, a declarat Steluța Popescu, comisar șef GMC.

Acest aspect a fost prezentat de către ziarul Focus Press în edițiile anterioare, iar pentru a fi luate măsuri rapide, Garda de Mediu promite sancțiuni extrem de aspre primăriilor din județul Constanța, pentru că foarte multe unități administrativ teritoriale sunt ”murdare”. (vezi detalii AICI)

Iar dacă ne referim aici strict la municipiul Constanța, salutăm inițiativa administrației publice locale de a se implica în această campanie demarată de GMC, de plantare de 250 de copaci pe taluzul Modern și Parcul Tăbăcărie, zona Satului de Vacanță, însă în anumite zone ale orașului este mizerie, gunoaiele zac pe străzi și pe spațiile verzi, iar ca exemplu amintim taluzul din zona Faleză Nord, problemă adusă în atenția cititorilor de Focus Press. (vezi detalii AICI)

VIDEO:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.