VIDEO. Cartierul Veterani: o singură stradă asfaltată, multe gunoaie, moloz aruncat la întâmplare şi promisiuni de la politicieni

0
225

Focus Press continuă rubrica dedicată cartierelor din municipiul Constanța, iar în cursul zilei de vineri, 16 aprilie a.c., a fost luat la pas cartierul Veterani, aflat în zona de sud a urbei. Pe scurt, imaginile sunt: vile luxoase, construcţii în deruare, gunoaie la tot pasul și moloz, străzi neasfaltate.

Precizăm că acest cartier se află în plină dezvoltare, iar principalele probleme semnalate de către locatarii din zonă au fost lipsa unei infrastructuri decente, lipsa iluminatului public, dar și lipsa utilităților publice la unele dintre case.

Unele dintre artere au fost însă pietruite de fosta administrație, urmând a fi asfaltate de actuala, situaţie oarecum amuzantă, în sensul că ea a generat, de dată recentă, şi un set de replici acide între fostul viceprimar PSD Costin Răsăuțeanu și actualul viceprimar Florin Cocargeanu (detalii AICI)

Una peste alta, în timp ce aleşii locali se contrează pe subiectul asfaltărilor, zona se transformă într-un depozit de gunoaie şi moloz, toate rezultate în urma construcţiilor în derulare.

Totodată, în imediata apropiere, o societate dezvoltă un ansamblu rezidențial format din șapte imobile cu regim de înălțime P+8 etaje, pe strada General de Brigadă Ioan Eremia, la numărul 7, zona Constanța Sud, bifurcație cu localitatea Cumpăna.  (detalii AICI).

O singură stradă asfaltată

O singură stradă a fost asfaltată, dar acest lucru s-a întâmplat după… 30 de ani: este vorba despre strada Prelungirea Meșterului Manole. Realitatea este că acest cartier format din vile și case, dar rămas încă fără utilități, iluminat public și infrastructură decentă, arată ca o zonă uitată la periferia orașului de la malul Mării Negre. 

Locuitorii din zonă sunt de părere că noua administrație reprezintă o oază de speranță, având în vedere că au venit să discute cu aceștia și să le afle principalele probleme:

„Eu sper să fie așa și să se implice în continuare, dacă până acum primăria nu a făcut nimic, în toți acești ani, măcar acum să se arate dornici să ne ajute. Nu vedeți cum arată străzile și nici iluminat public nu avem, doar strada Prelungirea Meșterului Manole este iluminată”, ne-a relatat un locatar.

Despre gunoiul aruncat pe câmp la întâmplare, o locatară a declarat că sunt atât de multe deșeuri pentru că se tot construiește în zonă: „Probabil sunt resturile, molozul, și mai e și vorba despre educație, gunoiul arată groaznic, dar nici primăria nu vine să facă curățenie.”

Cu toate acestea, terenurile de vânzare din cartierul Veterani sunt la mare căutare, iar prețurile pornesc de la 40.000 de euro, la 100.000 de euro, iar persoanele care doresc să se retragă într-un loc liniștit, departe de agitația din oraș, își construiesc de zor locuințe.

Referitor la situaţia din cartierul Veterani, amintim că şi consilierul PNL Costin Avătavului declara, pentru Focus Press: „La nivelul Primăriei Constanța se va forma o echipă care va analiza situația reală și ce trebuie făcut pentru a rezolva toate aceste probleme. Pe tot acest parcurs vom ține legătura cu locuitorii din zonă și îi vom informa despre evoluția lucrărilor. Încă nu este târziu ca acest cartier să se transforme într-o zonă frumoasă unde se poate locui în condiții decente”.

Vom monitoriza această situație și vom ține legătura cu aleșii locali pentru a le reaminti că au promis că vor soluţiona problemele din cartier.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.