CNSU a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina la revenirea în țară

0
2060

A crescut numărul țărilor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista acestora.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea cu numărul 51 privind actualizarea listei statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. TYotodată, a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Veți sta în carantină dacă reveniți în România din următoarele țări:

Andorra 
Belgia 
Cehia 
Luxemburg 
Polinezia Franceza 
Slovenia 
Armenia 
Elveția 
Liechtenstein
Franța 
Olanda
Croația 
Georgia 
Guam 
Slovacia 
Polonia 
Spania 
Bosnia și Herzegovina 
Austria 
Muntenegru 
San Marino 
Italia 
Marea Britanie 
Portugalia 
Macedonia de Nord 
Argentina
Gibraltar 
Malta 
Iordania 
Ungaria 
Bulgaria 

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.