CNSU a aprobat solicitarea ca România să ceară ajutor internațional pentru tratarea pacienților grav bolnavi de COVID-19

0
181
Foto: arhivă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat solicitarea de asistență internațională pentru pacienții grav bolnavi de COVID-19.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de luni, 11 octombrie a.c., Hotărârea numărul 84, privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19.

Ajutorul va fi cerut prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Prin această hotărâre se propune solicitarea de asistență internațională constând în produsele medicale, respectiv imunomodulatorul Tocilizumab și concentratoare de oxigen de 10 litri.

Transportul medicamentelor și echipamentelor în România se va asigura, după caz, de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ori de către Ministerul Apărării Naționale.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.