VIDEO. Președintele Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloș ca premier

2
598

În urma consultărilor cu formațiunile parlamentare, de luni, 11 octombrie a.c., președintele Klaus Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloș, președintele USR, ca premier.

„În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează.

Este extrem de important să se gestioneze bine situația pandemică. Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.

Am reiterat partidelor importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români și nu certurile politice între diferiți actori“, a explicat Klaus Iohannis cu privire la consultări cu partidele parlamentare.

Acesta a decis să îl propună pe Dacian Cioloș ca premier, în urma analizării propunerilor tuturor partidelor participante la consultări.

Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice.

Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș“, a declarat președintele României.

V.I.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.