Primăria Municipiului Constanța va începe evaluarea Spitalului de Boli Infecțioase, afectat de incendiu, pentru a stabili ce spații pot fi folosite și care trebuie renovate. Între timp, se va amenaja un spital modular în curtea unității medicale, cu fonduri din bugetul local.
Primăria Municipiului Constanța a început să pregătească amplasamentul pentru un spital modular în curtea Spitalului de Boli Infecțioase, unde să poată fi transferată activitatea medicilor până la reabilitarea unității medicale afectate de incendiu.
Deocamdată, vor fi redeschise laboratorul și farmacia, iar apoi, treptat, vor fi repuse în funcțiune anumite secții, cele unde încă se pot oferi servicii medicale.
Restul activității medicilor va fi mutată într-un spital modular ce va fi amenajat în curtea Spitalului de Boli Infecțioase, cu fonduri din bugetul local.
Iar în momentul în care va începe și reabilitarea energetică a clădirii, cu fonduri europene, întreaga activitate a unității medicale va fi transferată în spitalul modular, care va avea 80 de paturi.
„Din bugetul local se vor închiria containerele necesare, tocmai pentru a economisi, având în vedere că acestea nu vor rămâne permanent. Vom apela la consultanța Ministerului Apărării Naționale, care a realizat un spital modular la Constanța, astfel încât să deschidem acest spital cât mai repede“, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.
Astfel, acest spital modular este doar o soluție temporară pentru reluarea activității Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dar și pentru desfășurarea sa pe perioada implementării proiectului de reabilitare energetică a clădirii.
Ulterior, după dezafectarea spitalului modular, terenul va fi destinat construcției Spitalului Municipal, pentru care s-a semnat contractul de proiectare săptămâna trecută, potrivit reprezentanților Primăriei Constanța.
Însă, în afara spitalului modular de avarie, în curtea unității medicale va mai apărea un alt spital modular, realizat cu fonduri europene. Acesta a fost gândit pentru a mări capacitatea Spitalului de Boli Infecțioase în perioada pandemiei. Dar, dacă va fi gata la timp, și el va fi folosit pentru desfășurarea activității medicale în perioada reabilitării energetice a unității medicale.
V.I.