CNSU: Ce măsuri vor intra de luni în vigoare

0
656

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit încă de vineri, 22 octombrie a.c, o serie de noi restricții, care au fost adoptate de Guvern și se vor intra în vigoare începând de luni, 25 octombrie a.c..

Guvernul a adoptat în ședința de vineri, 23 octombrie a.c. Noile restricții anunțate de CNSU, conform unui anunț făcut de Raed Arafat, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

 – Sunt interzise evenimentele private – nunți, botezuri, conferințe, workshopuri – pentru 30 de zile.- Restricții la magazine: limitarea programului între 5 și 21.
– De la ora 22 pe tot teritoriul țării e interzisă circulația, cu excepția persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, plus excepțiile cunoscute. 
– Accesul în toate zonele care nu sunt esențiale se face doar cu certificatul verde pentru vaccinați sau trecuți prin boală. Copiii sub 12 ani nu pot intra în spațiile respective decât însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală. Măsura nu vizează serviciile esențiale – magazine alimentare sau farmacii.
– În magazinele alimentare din mall nu se va putea intra decât cu certificatul verde.
– S-a abilitat Ministerul Educației să dea ordinul pentru vacanța de 14 zile, inclusiv afterschool-uri. Creșele (de stat sau private) sunt singurele rămase deschise.
– Masca redevine obligatorie peste tot, se anulează toate excepțiile; în exterior, doar activitățile sportive individuale pot fi efectuate fără mască.
– Accesul în instituții este permis doar vizitatorilor cu certificat verde.
– Și hotelurile sunt obligate să solicite turiștilor certificat verde.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.