Cod galben de frig, ninsori și polei, în județele Constanța și Tulcea

0
5101

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare meteorologică de cod galben pentru intervalul 11 februarie, ora 12.00 – 12 februarie, ora 12.00. Fenomenele vizate sunt: răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei.

În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat, vor predomina ninsorile, la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local, se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și, temporar, peste 70-80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100-120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

În Dobrogea, codul galben începe cu ora 17.00 (joi, 11.02.2021)

În Dobrogea, din cursul serii de joi, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) temperaturile vor coborî până la -6 grade Celsius, în partea continentală.

Vor fi precipitații, la început ploi, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și, temporar, peste 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.