DOCUMENT. Se prelungește starea de alertă!

0
790
Foto Arhivă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesare a fi aplicate pe durata acesteia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generate de virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul României la data de 04.02.2021, realizată la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, și propunerea ministrului Sănătății, aprobată la nivelul Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul țării noastre, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri, 10 februarie a.c., o nouă hotărâre.

Potrivit Hotărârii nr. 8/10.02.2021, C.N.S.U. propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2021.

Printre măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 12.02.2021, în contextul epidemiologic actual, se numără:

  • purtarea măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spații comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani,interdicția desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private,
  • interdicția organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise – saloane, căminte culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc.
  • organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane,
  • interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mare de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii,
  • interdicția circulației în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 5.00, fără motive întemeiate.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.