Cod galben de inundaţii pe râurile din Dobrogea, până miercuri la ora 12:00

0
51

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri la prânz, pe râurile din Dobrogea.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 12 octombrie, ora 16:00 – 13 octombrie, ora 12:00, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din Dobrogea (judeţele Tulcea şi Constanţa).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 12 octombrie, ora 22:00 – 13 octombrie, ora 10:00, pe unele râuri mici din sudul şi estul judeţului Constanţa.

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.