IGSU: “Este interzisă folosirea sobelor defecte. Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii”

0
47

Câți dintre voi ați început să utilizați sobele sau centralele termice? Temperaturile au început să scadă, iar frigul își face simțită prezența și în casele noastre! Exploatarea sistemelor și a mijloacelor de încălzire cu defecțiuni sau fără respectarea măsurilor de prevenire specifice, precum și lăsarea acestora în funcțiune fără supraveghere, generează anual peste sute de incendii la locuințe.

Un coș de fum necurățat poate provoca intoxicații cu monoxid de carbon sau chiar incendii devastatoare. De aceea, indiferent de sistemul de încălzire folosit, curățarea anuală a coșului de fum este esențială. Asigură-te că totul este pregătit pentru sezonul rece și nu-ți asuma niciun risc! Siguranța ta și a celor dragi nu e un joc de noroc!

Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum și aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile“, susțin reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

A.V.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.