Cod portocaliu de ploi abundente în județele Constanța și Tulcea

0
2220
Ploile puternice au acoperit drumul. FOTO Focus Press

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți, 12 octombrie a.c., două coduri de vânt puternic și ploi însembnate canditativ în regiunea Dobrogea. Astfel, în intervalul, 12 octombrie, ora 14.00 până miercuri, 13 octombrie ora 10.00, sud-estul țării se află sub cod galben de vânt și ploi.

În intervalul menționat, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.
Tot în aceste zone și vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe litoral de peste 65…70 km/h.

Totodată, de marți seara, 12 octombrie a.c., începând cu ora 21.00 până miercuri, 13 octombrie a.c., ora 10:00 zona de litoral din județele Constanța și Tulcea se află sub cod portocaliu de ploi abundente.

În intervalul menționat, în zona litoralului va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50…70 l/mp.

„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”, transmit autoritățiile.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.