Cod portocaliu de ploi, vânt și descărcări electrice în județul Tulcea

0
333
Descărcări electrice - FOTO: WikimediaImages de la Pixabay

Admistrația Națională de Meteorologie a transmis o avertizare cod portocaliu pentru mai multe județe din țară, printre care și Tulcea. Astfel, în intervalul 20 august, ora 10:00 – ora 22:00 sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și în sudul și estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Recomandări ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.