Colegiul Carol I va fi modernizat pentru a putea obţine autorizaţia de funcţionare

1
283

Primăria Municipiului Constanţa a demarat recent achizitia serviciului de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Realizare lucrări, modernizare şi dotare în vederea obținerii autorizației de funcționare pentru Colegiul Comercial Carol I”. Pentru aceste lucrări municipalitatea va scoate din buzunar  66.000 lei fără TVA.

Unitatea de învătământ Colegiul Comercial Carol I  este compusă din două corpuri, o clădire veche (construită în anii 1975-1976) şi o clădire nouă alipită clădirii vechi în anul 1999. Extinderea din cadrul unităţii şcolare a fost dată în folosintă în anul 2009. Potrivit legislaţiei în vigoare, construcţiile noi şi cele existente la care s-au efectuat lucrări de dezvoltare, trebuie să fie proiectate şi executate astfel încât pe timpul unui incendiu să limiteze propagarea focului şi fumului în interiorul edificiului cât şi la vecinătăţi, dar mai ales să garanteze securitatea persoanelor aflate la faţa locului. Astfel, sunt necesare obţinerea avizelor şi autorizaţiei de securitate la incendiu, documente care certifică îndeplinirea cerinţelor esenţiale cu privire la securitatea la incendiu.

Unitatea şcolară a întocmit şi a depus în acest sens dosarul pentru autorizare la ISU, dar aceasta a fost respins deoarece nu au fost îndeplinite condiţille. În vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru buna funcţionare a Colegiului Comercial Carol I, punerea în siguranţă a elevilor şi a personalului angajat din această instituţie, este necesară executarea unor lucrări de modernizare şi dotare a clădirii, care constau în: dispozitive pentru evacuarea fumului din încăperea cu destinaţia de “magazie”, sistem de siguranţă pe căile de evacuare şi iluminat pentru hidrantii interiori de incendiu, echiparea cu instalaţie de detecţie semnalizare a incendiilor, moclificări şi recompartimentări pentru asigurarea criteriului de securitate la incendii.

Toţi cei interesaţi pot solicita clarificări anterior depunerii ofertelor, până la data de 11.01.2021 pe adresa de e-mail achizitiipublice@primaria-constanta.ro. Oferta se va transmite pe adresa de e-mail nicoleta.popa@primaria-constanta.ro.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

  1. Cum mai trec ani in ani 1975-1976 eram anul1 la liceul economici drept administrativ nr2 constanta actualul colegiul Carol l si-am participat in orele de sport impreuna cu colegi mei căram cărămida la ridicarea Sali de sport tin minte ca faceam cursurile pe str m Eminescu unde este sediul ijscta cum trec ani strada se numea de engels pe vremea aia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.