Colegiul Medicilor din România recomandă vaccinarea împotriva COVID-19

0
387
Centru de vaccinare anti-COVID-19. FOTO MAPN

Colegiul Medicilor din România (CMR) recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 şi lansează un apel către autorităţi să asigure derularea în condiţii bune a acestei campanii de imunizare, pe care o cataloghează drept “fără precedent”.

Colegiul Medicilor din România (CMR) a luat act de decizia Comisiei Europene de a autoriza rapid primul vaccin sigur și eficient destinat prevenirii COVID-19, decizie ce a venit ca o consecință a recomandării Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) care a fost emisă în aceeași zi, în urma unui proces de evaluare aprofundată a dovezilor științifice provenite din studiile clinice privind siguranța, eficacitatea și calitatea vaccinului produs de BioNTech și Pfizer.

Această autorizare era așteptată de mult timp de către comunitatea științifică națională, corpul medical și populație, reprezentând o speranță de limitare a răspândirii pandemiei produsă de virusul SARS-CoV-2 și reîntoarcerea la normalitate. Profesioniștii din domeniul sănătății reprezintă segmentul din populație cel mai puternic afectat de consecințele pandemiei, plătind un tribut dureros în lupta cu pandemia. Cu toate acestea, am fost mereu în prima linie acordând îngrijiri medicale, dar și empatie și compasiune pacienților și familiilor suferinde. Resimțim în acest fel pe deplin povara acestei boli nemiloase. Vaccinarea este cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment la dispoziție pentru a lupta cu această pandemie”, a declarat Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.