Comandament de iarnă la Ministerul Transporturi. Peste 800 de utilaje pe drumuri, 10 pluguri pe calea ferată

0
1029
Circulație în condiții de iarnă

În zonele care au intrat sub atenționarea meteorologică de ninsori și vânt, reprezentanții DRDP București, DRDP Craiova, DRDP Timișoara, DRDP Brașov spun că sunt asigurate peste 800 de utilaje, 112.211 tone sare, 16.383 tone nisip și 1.605 tone clorură, anunță Ministerul Transporturilor.

Ministrul Cătălin Drulă a convocat duminică directorii responsabili din cadrul Comandamentului Central de Iarnă de la nivelul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru a evalua măsurile necesare pe care le iau cei responsabili în zonele afectate de înrăutățirea condițiilor meteorologice.

În ceea ce privește CFR Infrastructură, comandamentele teritoriale de iarnă ale Regionalelor CF București, Craiova și Timișoara sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile. Dispeceratele vor funcţiona în dispozitive complete, regionalele de cale ferată din sudul țării fiind dotate cu utilaje de intervenţie, cu care se va acționa dacă situația o impune. De asemenea, vor acţiona, în funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, 587 salariaţi, 10 pluguri pentru deszăpezire și s-au montat 5700 parazăpezi.

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul național, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariției unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurat transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR Infrastructură, dar și acordarea de asistență. Totodată sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători și personal pentru deservirea acestora.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a traficului pe aeroporturile din țară sunt pregătite 161 de utilaje de intervenție și stocuri de materiale degivrante lichide (441.450 litri) și solide (364.375 kg).

Totodată, sunt pregătite pentru intervenție utilajele necesare pentru spargerea gheții de pe Dunăre în cazul în care temperaturile scad sub limita înghețului.

Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacității lor de a gestiona provocările vremii nefavorabile. Nimeni nu poate să vină acum la mine și să îmi spună că au probleme la contractele privind deszapezirea, că nu au stocuri sau că nu sunt în stare să își organizeze personalul”, a avertizat ministrul.

Pentru că informarea rapidă a publicului este prioritară în astfel de condiții, ministrul a cerut ca instituțiile din cadrul Comandamentului Central de Iarnă să comunice permanent cu presa „orice aspect ce ține de desfășurarea călătoriilor în siguranță”.

Având în vedere criza sanitară reprezentată de epidemia COVID-19 în România „nu ne permitem ca echipajele de urgență să fie întârziate în intervențiile lor”, a concluzionat ministrul Cătălin Drulă. 

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.